Hitta din närmaste vaccinationsmottagning

I Malmö har vi på Svea Vaccin tre mottagningar, varav alla erbjuder drop-in vaccination. Det gör att du som Malmöbo enkelt hittar en tid och plats för att vaccinera dig i god tid inför resan eller influensasäsongen. På våra vaccinationsmottagningar i Malmö möts du av erfarna och kompetenta sjuksköterskor och specialistläkare som förutom vaccination även kan erbjuda exempelvis reserådgivning och malariaprofylax.

Om du inte har fyllt på din grundvaccination i vuxen ålder, om du ska resa till ett land där det förekommer sjukdomar som vi inte har här i Sverige, eller om du vill vaccinera dig mot säsongsinfluensan för att slippa bli sjuk eller inte vill smitta andra - då är du varmt välkommen till någon av våra vaccinationsmottagningar i Malmö!

Drop-in vaccinering när det passar dig

Till en vaccinationsmottagning med drop-in kan du komma när det passar dig bäst. Kanske är det enklast att svänga förbi efter jobbet, eller så har det dykt upp en lucka i schemat och du har ett par timmar över. Då tar du dig lätt till någon av våra mottagningar som finns vid Gustav Adolfs Torg, i Triangeln och vid Mobilia. Många väljer att kombinera ett besök i köpcentrumen med en vaccination.

Det enda du behöver ha med dig för att kunna vaccinera dig hos oss är en id-handling eller ditt pass. Du får fylla i en hälsodeklaration medan du väntar på din tur, så att vi kan försäkra oss om att du är frisk. Har du kvar ditt vaccinationskort så är det naturligtvis utmärkt om du tar med det också, men det är inget krav. Många av våra kunder är osäkra på vilka vaccinationer de fått och när de fått dem. I de flesta fall är detta inget problem, utan vi kan enkelt göra en egen bedömning vilka vaccinationer du behöver.

Vaccin inför resan

Om du ska ut och resa, och framför allt om du tänkt vara borta längre än ett par veckor, rekommenderar vi att du tittar in för en konsultation. I många länder i världen finns fortfarande sjukdomar som vi inte längre har här i Sverige, och har du otur så blir du smittad. Det kan riskera att inte bara förstöra din semester, utan också göra dig allvarligt sjuk.

Hos oss får du hjälp med att ta de vacciner du behöver, och ska du ut på en långresa och besöka flera länder kan vi även skräddarsy ett vaccinationsprogram till dig. VIktigt är dock att du i god tid, gärna flera månader innan resan, kontaktar oss. I dessa fall är det bättre att du bokar en tid för konsultation än att du tittar förbi på drop-in, eftersom det ger oss bättre möjlighet att hjälpa dig på bästa sätt.

Vaccin mot säsongsinfluensan

Säsongsinfluensan kommer varje år, och varje år är det lite olika virusstammar som cirkulerar. Det gör att man inte kan vaccinera sig permanent mot influensan, utan ett nytt vaccin tas fram varje år utifrån de tre eller fyra stammar som för tillfället cirkulerar mest.

Äldre människor riskerar att bli allvarligt sjuka av influensan och att dessutom få följdsjukdomar som kan var livshotande, som till exempel bakteriell lunginflammation. Är du äldre än 65 år, eller om du har en underliggande sjukdom eller av annan anledning har nedsatt immunförsvar, ska du ta för vana att vaccinera dig mot säsongsinfluensan varje höst, vilket du kan göra från början av november. Då har du ett bra skydd som räcker hela influensasäsongen. Du kan vaccinera dig mot säsongsinfluensan på alla våra vaccinationsmottagningar i Malmö och det är drop-in som gäller. Välkommen!


Senast uppdaterad: 21 oktober 2020
Granskare: Somayeh Satarvandi, Leg. sjuksköterska


Våra vaccinationsmottagningar finns nära dig

21 Oct 2020